Aplikacija umesto vas pronalazi lekove bez odlaska u apoteku

Koliko su se naše svakodnevne navike promenile i digitalizovale shvatimo kad i za najobičnije stvari uzimamo telefon i tražimo ih na internetu, žureći da ih dobijemo što pre i što lakše

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Odlazak u banku ili poštu postali su nezamislivi za mnoge od nas, jer gotovo sve za šta smo nekad čekali u redovima sad obavljamo preko aplikacije. Zašto tako ne bi bilo i sa apotekama? Zašto da lutamo od jedne do druge i tražimo lek ili bilo koji drugi proizvod, kad ih sve možemo imati na svom telefonu ili na sajtu - odmah, pregledno i jasno, sa preciznim podacima u kojoj su nam apoteci najbliži i koliko koštaju. Imate sreće - prva ovakva platforma postoji upravo kod nas i potpuno je besplatna. U pitanju je sajt i mobilna aplikacija APOTEKA.RS, koja omogućava proveru stanja lekova i drugih farmaceutskih proizvoda u apotekama širom Srbije, kao i njihovu rezervaciju i preuzimanje, uz stručne savete farmaceuta.

Matija Majstorović

-Poput drugih servisnih aplikacija, i ova je nastala iz stvarne potrebe, koju smo uočili kod ljudi koji nas okružuju. Godinama smo vodili i održavali bazu podataka za brojne apoteke i poznanici su nas na dnevnom nivou zvali i molili da im proverimo gde je dostupan određeni lek, jer nisu uspevali da ga nađu i to im je oduzimalo dosta vremena - rekao je Matija Majstorović, osnivač platforme apoteka.rs, objašnjavajući kako je došlo do ideje za pokretanje ove aplikacije, i dodao da je programerski bilo najzahtevnije umrežiti baze podataka svih apoteka i obezbediti da se one ažuriraju gotovo istovremeno sa kupovinom proizvoda u apotekama.

Online centar apotekarstva

Po principu „pretraži - rezerviši - preuzmi“, sajt i aplikacija apoteka.rs dostupni su 24/7 za rezervaciju lekova, medicinskih sredstava, dijetetskih suplemenata i kozmetike. Pretraga je vrlo jednostavna i intuitivna i funkcioniše po principu geolokacije - u listi se, jedna ispod druge, pojavljuju apoteke sa dostupnim proizvodima od najbliže ka najudaljenijoj. Pored toga, prikazane su i informacije o količini traženog leka na stanju, zatim adresi, kontaktu i radnom vremenu svake apoteke, kao i o njenoj tačnoj udaljenosti od navedene lokacije.

-Trenutno se u našoj mreži nalazi više od 700 apoteka, u kojima se može proveriti dostupnost oko 14.000 lekova i ostalih proizvoda, dok se isti za sada mogu rezervisati i preuzeti u više od 90 apoteka. Međutim, ova mreža raste iz dana u dan, na teritoriji cele zemlje - kaže Majstorović.

Napredne funkcionalnosti

Pored navedenog, aplikacija apoteka.rs poseduje i brojne druge funkcionalnosti - stručni savet ili drugo mišljenje u formi besplatnih konsultacija sa diplomiranim farmaceutima putem online poziva, unos kombinovane terapije u aplikaciju, koja će vas podsećati kada je vreme da je obnovite, odnosno kupite potrebne lekove, kao i garantovana stoprocentna diskrecija prilikom preuzimanja rezervisanog leka, budući da će korisnike aplikacije u apoteci čekati već upakovan lek ili drugi odabrani proizvod - dovoljno je samo da se navede broj porudžbine. Dobrodošli u doba digitalne transformacije apoteka. Sve što vam treba od farmaceutskih proizvoda – sada je dostupno na jednoj jedinoj aplikaciji, koja sadrži čak 14.000 lekova, kozmetičkih preparata, suplemenata i drugih proizvoda. Registrujte se na besplatnoj platformi apoteka.rs koja vam štedi vreme, uvek je dostupna i postaće vaša “desna ruka“ u brizi o zdravlju.

Komentari(0)

sortiraj