Hyundai Tucson dostiže proizvodnu prekretnicu

Dvomilioniti Hyundai Tucson sišao je sa proizvodne trake u Nošovicama u fabrici Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC)

    foto: Gordana Nikolić
    Podeli
Ovaj poseban primerak u boji Sailing Blue Pearl i opremljen 1.6 T-GDi HEV motorom sada putuje do svog budućeg vlasnika u Velikoj Britaniji. Ova prekretnica ističe status Hyundaijevog najpopularnijeg modela u Evropi.

Michael Cole

-Dva miliona primeraka proizvedenih u Hyundai Motor Manufacturing Czech je značajna prekretnica za našeg globalnog i takođe evropskog najboljeg prodavca - rekao je Michael Cole, predsednik i CEO Hyundai Motor Europe. - Skoro od samog početka automobil je bio dizajniran i proizveden za evropske kupce. Kako je napredavao da postane priča o uspehu na globalnom nivou, a posebno u Evropi, on savršeno predstavlja Hyundaijev pristup usredsređen na kupce.

Iz Nošovica u Evropu

Istorija Tucsona u HMMC je počela sredinom juna 2015. godine, kada je treća generacija Tuscona ušla u proizvodnju. Za više od pet godina ukupno je proizvedeno više od 1.180.445 jedinica. Četvrta generacija Tuscona, koja se trenutno proizvodi, ima moderniji dizajn, unapređen enterijer i poboljšan paket funkcija. U 2023. godini je proizvedeno 244.495 komada, što čini otprilike oko 70% ukupne proizvodnje HMMC-a. Ova vozila su izvezena u 70 zemalja širom sveta. Većina Tuscona u Evropi je otpremljena u Veliku Britaniju, Španiju, Nemačku i Francusku.

Hyundai je takođe proširio opcije pogonskih sklopova u Tusconu koji se trenutno proizvodi. Pogonski sklopovi sada uključuju i hibridne i plug-in hibridne motore. Oba alternativna pogonska sklopa su izuzetno tražena u Evropi. 2 od 5 vozila četvrte generacije Tucsona prodatih u Evropi su ili hibridi ili plug-in hibridi.

Tucson izdanje za dvadeseti rođendan

Kako bi proslavio svoje dve decenije na tržištu, Hyundai je dizajnirao posebno izdanje Tuscona za dvadeseti rođendan. Posebno izdanje dolazi sa jedinstvenim enterijerom i završnicom eksterijera. Proizvodnja počinje u avgustu u HMMC-u.

Komentari(0)

sortiraj