Dva podijuma za Miloša Pavlovića u Imoli

Srpski automobilista Miloš Pavlović započeo je novu sezonu sa dva podijuma na trkama Lamborgini Super Trofeo takmičenja, koje su održane na stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli (Italija)

    foto: Fabio Principe, Arhiva . Miloš Pavlović
    Podeli
Pavlović i njegov timski kolega Alesio Rufini osvojili su dva treća mesta u Pro-Am kategoriji. Na prvoj trci voženoj u subotu, Pavlović je sjajno startovao sa 7. pozicije, ubrzo nadoknadio još tri mesta i bio u samom vrhu poretka među čak 52 automobila na stazi. Na Imolu se, međutim spustilo jako nevreme, zbog čega je posle samo nekoliko krugova trka nastavljena iza vozila bezbednosti. U jednom trenutku, Pavlović je bio na čelu karavana, ali kako su se vremenske prilike pogoršavale, došlo je vreme za obavezan odlazak na zamenu vozača.

Time je tandem italijanskog ASR tima pao u poretku i na treće mesto u Pro-Am kategoriji, a prilike za popravni nije bilo, s obzirom da je ubrzo istaknuta crvena zastava i trka je prekinuta. U nedeljnoj trci, šanse za najviši plasman bile su manje s obzirom da je na stazu prvo izašao Rufini sa čak 46. startnog mesta, ali je Pavlović kasnije svojom vožnjom obezbedio još jednu treću poziciju u okviru kategorije.

Miloš Pavlović

-Bilo je jako lepo voziti u Imoli, s obzirom da smo nastupali pred više od 80.000 gledalaca, a vožnja pred toliko gledalaca je uvek veliko zadovoljstvo. Što se samih trka tiče, i ove sezone u Super Trofeo takmičenju moj fokus je rad sa timskim kolegom, s obzirom da je on amater, ali i pored toga uspeli smo da budemo tokom čitavog vikenda brzi i konkurentni i da se popenjemo na pobedničko postolje. Veoma sam zadovoljan rezultatom. Trke su bile jako uzbudljive, posebno prva u subotu, s obzirom na promenu vremena i oluju koja je stigla tokom trke. Bilo je zabavno i mogu da kažem da sam vozio s osmehom na licu, pošto volim takve situacije. Šteta što se u današnjim trkama Safety car (sigurnosno vozilo) pušta na stazu možda i pre vremena. Druga trka je bila standardnija, ali i dalje interesantna, s obzirom da je preko 50 automobila na stazi i u svakom krugu se nešto dešava… Ipak, ponovo smo se popeli na podijum, drugi smo u šampionatu u ovom trenutku, tako da je ovo veoma pozitivan početak sezone za našu ekipu. Sada nastavljamo da radimo, da pokušamo da na sledećem trkačkom vikendu budemo još bolji - rekao je Miloš Pavlović

Sledeći trkački vikend od 9. do 11. maja u Belgiji

Sledeći trkački vikend za Pavlovića biće ponovo u okviru Super Trofeo šampionata, a na programu je od 9. do 11. maja u Belgiji, na stazi Spa-Frankoršamp.

Miloš Pavlović, automobilista iz Beograda, automobilizmom se bavi od 1991. godine, kada je učestvovao u karting šampionatu Jugoslavije. U kartingu je osvojio dve titule u SFRJ, a bio je i regionalni šampion Italije i vicešampion Evrope. U Japanu je 1996. godine postao pobednik Svetskog kupa "Trofej Ayrton Senna" u karting klasi "Formula A". Prošao je sve značajne niže kategorije jednoseda, a titule je osvajao u Italijanskoj Formuli 3 2002. godine i "Nissan light" svetskom šampionatu 2004. godine. Osvojio je treće mesto u "Renault World Series 3.5" šampionatu 2007. godine, a potom se takmičio u "predvorju" Formule 1, GP2 seriji. U 2014. godini, takmičio se u Blancpain Lamborghini Super Trofeo šampionatu, u kojem je osvojio titulu evropskog i svetskog prvaka. U 2015. godini postao je fabrički vozač Lamborghinija i tu dužnost obavlja i danas. Miloš je šampion italijanskog GT kupa 2022. godine. Jedini je automobilista sa Balkana i među retkima u Istočnoj Evropi, koji je nosilac "superlicence" koja mu omogućava vožnju bolida Formule 1.

Komentari(0)

sortiraj