Miloš Pavlović ove sezone nastupa u tri šampionata

Srpski automobilista Miloš Pavlović predstojećeg vikenda na gran-pri stazi „Enco i Dino Ferari“ u Imoli (Italija) započinje svoj ovogodišnji trkački program

    foto: Fabio Principe, Arhiva . Miloš Pavlović
    Podeli
Pavlović će ove sezone imati prilično gust takmičarski kalendar, s obzirom da će nastupiti u tri šampionata – Italijanskom GT šampionatu u trkama izdržljivosti (CIGT Endurance), italijanskom GT šampionatu u sprint trkama (CIGT Sprint) i, kao sporedni program, Lamborginijevom Super Trofeo Evropa takmičenju (Lamborghini Super Trofeo Europe). U prva dva šampionata, Pavlović će se takmičiti automobilu Lamborgini Hurakan GT3 Evo2 (Lambroghini Huracan GT3 Evo2), a automobil će deliti sa Tajlanđaninom Pekom, sa kojim je bio u tandemu i prošle godine.

U tandemu sa Italijanom Alesiom Rufinijem

U Super Trofeo takmičenju voziće u tandemu sa Italijanom Alesiom Rufinijem. U sva tri šampionata, Pavlović će se takmičiti u okviru Pro-Am kategorije. Ovog vikenda, Pavlović u Imoli startuje u okviru Super Trofeo šampionata, koji se u većem delu sezone vozi u okviru Svetskog šampionata izdržljivosti, što će mu doneti posebnu draž. Kalendar je za Pavlovića dug i obiman i kroz tri šampionata sadrži ukupno 13 trkačkih vikenda, s tim što će se sezona završiti tek sredinom novembra.

Miloš Pavlović

-Ovo će definitivno biti dinamična i zanimljiva godina kad je reč o mom trkačkom programu. Vozim u tri šampionata i jako sam srećan i zadovoljan što je kalendar toliko popunjen i što će biti puno trkanja! Posebno zato što ću ove godine verovatno u italijanskom GT šampionatu izdržljivosti moći da se borim za neki dobar rezultat, a možda i za šampionsku titulu u kategoriji - kaže Miloš Pavlović.

Pavlović i njegove timske kolege voziće “lamborginije” u okviru tima ASR (Auto Sport Racing), što je dobro poznato okruženje, s obzirom da je to praktično ista ekipa inženjera i mehaničara iz dosadašnjeg Bonaldi Motorsporta, koji je praktično samo preimenovan.

Uz pomenuti trkački vikend u Imoli, Super Trofeo Evropa takmičenje voziće se ove godine i na stazi Spa-Frankoršamp (Belgija), Le Man (Francuska, kao deo programa u okviru trke “24 časa Le Mana”, Nirburgring (Nemačka), Barselona (Španija) i Herez de la Frontera (Španija, gde se vozi i ovogodišnje svetsko finale).

Italijanski GT endurans i sprint voziće se na čuvenim italijanskim stazama Valelunga, Muđelo, Imola i Monca. Trke iz Imole moći će uživo da se prate preko striminga na YouTube kanalu Lamborghini Squadra Corse.

Komentari(0)

sortiraj