Novinari u Srbiji izabrali najbolji automobil

Sa 104 osvojena poena Peugeot 508 izabran je za najbolji automobil u Srbiji! Drugo mesto, sa osvojenih 100 poena, osvojila je nova Toyota Corolla, a treće Ford Focus sa 91 poenom

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
U ovogodišnjem žiriju za izbor Automobila godine bili su novinari Petar Živković (Večernje novosti), Srđan Predojević (Televizija Prva), Nebojša Lindić (Mobille Press), Aleksandar Tucaković (RTS), Pavle Barta (portal Auto Republika), Vladica Šljivić (portal PlumRace), Mladen Radulović (Kurir), Nikola Radulović (Auto) i predsednik žirija Aleksandar Uglješić (portal Dmotion.rs).

Finalno ocenjivanje u prostorijama Beogradskog sajma

Žiri od devet novinara Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, 18. marta su u prostorijama Beogradskog sajma održali finalno ocenjivanje kandidata za Automobil godine 2019. u Srbiji. Finalnom ocenjivanju prethodila su dva test dana održana na SAA aerodromu Pilotske akademije u Vršcu, na kojem su svi članovi žirija mogli detaljno da upoznaju svih devet kandidata koji su ušli u najuži izbor za prestižnu titulu.

U konkurenciji devet automobila

Za titulu automobila godine 2019. u konkurenciji su bili modeli Audi A6, Volkswagen Touareg, BMW X5, Honda CR-V, Toyota Corolla, Ford Focus, Mercedes A Klase, Peugeot 508 i Škoda Karoq. Uslov koji je morao da bude ispunjen da bi se model kandidovao za titulu Automobila godine bio je da je kao novitet predstavljen u 2018. godini, i da je do trenutka saopštavanja rezultata ocenjivanja prodat u najmanje 10 komada.

Maksimalno 15 poena

Prema propozicijama finalnog ocenjivanja svaki model mogao je dobiti maksimalno 15 poena, odnosno u zbiru, maksimalnih 135 poena. Nakon ocenjivanja i brojanja glasova koje je izvršila komisija u sastavu Zoran Lupšić (direktor Beogradskog Sajma Automobila), Boban Nikolić (sekretar Asocijacije uvoznika automobila Srbije) i Dragan Milutinović (presednik Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije) proglašeni su rezultati za izbor Automobila godine 2019. Peugeot 508 osvojio je najviše poena 104, Toyota Corolla 100, a Ford Focus je sa 91 osvojenim poenom zauzeo treće mesto.

Proglašenje u petak u 13 časova

Svečano proglašenje pobednika održaće se na Međunarodnom Salonu automobila u Beogradu u petak 22. marta u 13 časova, na štandu Asocijacije Automobilskih Novinara Srbije, a tom prilikom biće dodeljena i posebna priznanja:

-Priznanje za najprodavaniji hibridni automobil: Toyota Corolla
-Priznanje za najprodavaniji električni automobil: Volkswagen Up E
-PR godine uvoznika automobila Srbije: Irena Trifunović, Opel Srbija
-Priznanje za doprinos u automobilizmu: Vladan Slavković
-Memorijal Ivan Katunac: priznanje za najbolji tekst na temu automobila: Zoran Samardžić

-Memorijal Ivan Katunac: priznanje za najbolju fotografiju na temu automobilizam i motociklizam: biće naknadno saopšteno

Komentari(0)

sortiraj