Poziv građanima da daju krv - Pomozi onima čiji život zavisi od tvoje humanosti

Punoletni građani i tokom ove nedelje mogu da daju krv u Institutu za transfuziju krvi Srbije, kao i tokom brojnih akcija na terenu

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Radno vreme Instituta, koji se nalazi u Svetog Save 39, radnim danima je od 7 do 19 i subotom od 8 do 15 časova. Brojne obrazovne ustanove odazvale su se pozivu, pa se tako danas do 16 časova krv može dati na Farmaceutskom fakultetu i u Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi, a sutra, 23. aprila, od 10 do 16 časova na Fakultetu organizacionih nauka.

U sredu, 24. aprila, krv se može dati od 10 do 15 u Tehničkoj školi i Gimnaziji u Mladenovcu, te od 9 do 13 časova u Ugostiteljsko-turističkoj školi na Savskom vencu. Svoja vrata otvaraju u četvrtak, 25. aprila, Šesta beogradska gimnazija od 9 do 14 i Sedma beogradska gimnazija od 8.30 do 13 časova, a krv se može dati i u transfuziološkom autobusu ispred zgrade Opštine Mladenovac od 10 do 16 i u Crvenom krstu Obrenovca od 9 do 14 sati.

U petak, 26. aprila, od 12 do 16 časova, odnosno od 9 do 14 časova transfuziološki autobusi će se nalaziti ispred novobeogradskog „Imo autlet centra”, odnosno ispred Doma zdravlja u Požeškoj na Čukarici. U subotu, 27. aprila, autobusi će biti ispred palilulskog „Ritejl parka” od 11 do 16 i ispred Crkve Svetog preobraženja Gospodnjeg na Vidikovcu od 9 do 14 časova.

-Krv je jedini lek koji nema alternativu. Pomozi onima čiji život zavisi od tvoje humanosti. Jer ti to možeš - navedeno je u pozivu Instituta.

Komentari(0)

sortiraj