Svečano otvoren Xross Hard Enduro svetski šampionat na Zlatiboru

Na Kraljevom trgu svečano je otvorena trka Svetskog šampionata u motociklizmu koja je deo najjačeg svetskog takmičenja za hard enduro motocikle

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Na reliju učestvuje oko 350 vozača, što je rekordni broj učesnika na ovoj trci. Oni dolaze iz više od 40 zemalja sa svih kontinenata i od 17. do 20. maja testiraće svoju izdržljivost kao i izdržljivost svojih motora na Zlatiboru, Tari i u Mokroj Gori. U okviru svečanog otvaranja prisutnima se obratio predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović, predsednik Svetske enduro federacije Winfried Kerschhaggl kao i glavni organizator Vladan Komatović. Nakon svečanog otvaranja, održana je konferencija za medije u hotelu „Zlatibor Mountain Resort & Spa“ gde su se predstavili učesnici iz preko 40 zemalja sveta.

Domaćin ovog takmičenja, predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, poželeo je dobrodošlicu ogranizatorima, učesnicima i izrazio zahvalnost na prilici da se svetu Zlatibor predstavi kao destinacija sporta, sportskih vrednosti s obzirom da je reč o prestižnom takmičenju međunarodnog karaktera. Srbija je jedna od sedam zemalja u kojoj će se u ovoj godini voziti hard enduro trke svetskog šampionata. Na Zlatiboru će u maju biti ispisano novo poglavlje istorije moto sporta. U toku naredna četiri dana posetioci će imati priliku da vide šampione svetske hard enduro scene, tu su aktuelni svetski šampion Menuel Letenbihler (Nemačka), vicešampion Mario Roman (Španija), Teodor Kabakčijev (Bugarska), juniorski svetski šampion Met Grin (Južnoafrička Republika), kao i jedna od retkih dama koja se takmiči Sandra Gomez (Španija) i mnogi drugi.

U sredu 17. maja na Zlatiboru će biti održan trening i kvalifikacije na Prologu za sve klase, a potom sledi i Akrapovič Enduro Cross Finale, najatraktivniji deo manifestacije. Organizaciju ovog prestižnog događaja iz sveta auto-moto sporta, koji će Srbiju i na ovaj način još predstaviti kao zemlju vrhunskog sporta, podržali su Ministarstvo sporta, Ministarstvo turizma i omladine Republike Srbije, AMSS, opština Čajetina, Komunalno javno preduzeće "Zlatibor" Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor, Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, Turističko naselje Mećavnik-Drvengrad kao i kompanija Comtrade.
Svi zainteresovani dodatne informacije mogu pronaći na sajtu https://www.xross.rs/, dok se zvanične informacije o hard enduro Svetskom šampionatu i ostalim rundama mogu naći na https://iridehardenduro.com/.

(TO Zlatibor)

Komentari(0)

sortiraj