41. Sabor lovaca na Zlatiboru uz proslavu 120 godina LU Zlatibor

Ovogodišnje, ukupno 41. izdanje zlatiborskog Sabora lovaca Srbije, održaće se od 24. do 26. februara

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Posebnost ovogodišnje manifestacije biće u činjenici da će u okviru nje Lovačko udruženje Zlatibor obeležiti 120 godina postojanja, najavljuju iz Turističke organizacije Zlatibor. Proslava jubileja održava se sa malim zakašnjenjem, s obzirom da je prvobitno bila planirana za decembar prethodne godine, u kojoj je LU “Zlatibor” navršilo 120 godina od osnivanja. Glavna svečanost povodom obeležavanja ovog datuma održaće se prvog dana sabora, 24. februara, od 17 časova, uz kulturno-umetnički program i lovačku lutriju.

Pucačka takmičenja na strelištu Zova održaće se 25. februara. Početak je u 10 časova, a discipline će biti standardne – pokretna meta siluete vuka, nepokretna meta siluete srndaća, glineni golubovi, nepokretna kružna meta na 200 metara i nepokretna kružna meta na 300 metara. Na istom mestu održaće se i nadmetanje u pripremanju lovačkog gulaša.

Završnog dana održaće se lov na vuka, koji će početi u 7 časova. Područje na kojem će se lov održavati naknadno će biti utvrđeno, po ispitivanju tragova.

Komentari(0)

sortiraj