LG predstavio novu liniju Oled televizora

Unapređenjem komponenti koje se nalaze iza ekrana, LG postavio temelje za televiziju budućnosti

    foto: LG SRBIJA
    Podeli
Kompanija LG Electronics predstavila je u Srbiji novu liniju premijum Oled televizora najnovije generacije sa unapređenim karakteristikama. Kao pionir i lider na rastućem svetskom tržištu Oled televizora, LG se ovoga puta fokusirao na usavršavanje komponenti koje se nalaze iza ekrana.

Drugi način gledanja televizora

Sa Alpha inteligentnim procesorom koji pokreće vodeće Oled modele, među kojima je i LG OLED W8 (model 65W8PLA) predstavljen na samom događaju, gledaoci će uživati u poboljšanom renderovanju slike i preciznijim bojama iz praktično bilo kog ugla gledanja, kao i u savršenom nivou crne boje, koji je zaštitni znak LG Oled televizora. Sa Dolby Atmos zvukom i optimalnim kvalitetom slike, ovogodišnji LG televizori će potrošačima pružiti impresivno iskustvo gledanja.

-Sa ponosom možemo da istaknemo da linija LG premijum televizora za 2018. godinu pokazuje najveći napredak u tehnologiji televizora - istakao je Uroš Milešević, specijalista za TV i AV uređaje kompanije LG Electronicsu Srbiji i dodao: - LG ostaje na liderskoj poziciji globalne industrije ekrana pružajući potrošačima najbolje moguće iskustvo gledanja sada upotpunjeno vodećim procesorima u industriji.

Perfektan kvalitet slike

Najnoviji Alpha 9 inteligentni procesor kompanije LG pruža realnu sliku sa bogatim bojama, oštrinom i dubinom. Jedinstvena inovacija u ovom procesoru je četvorostepeni proces smanjenja šuma, što je dva puta više koraka nego kod konvencionalnih tehnika. Algoritam omogućava veću kontrolu za uvećanu jasnost slika i efikasnije renderovanje glatkih gradacija.

Procesor takođe poboljšava prikaz boja uz pomoć naprednih mogućnosti mapiranja koje daju boje koje su daleko bliže originalnom sadržaju. Alpha inteligentni procesor je dizajniran tako da podržava HFR tehnologiju (High Frame Rate) za prikaz glatkih i jasnijih pokretnih slika brzinom od 120 frejmova u sekundi. Sa takvom tehnologijom, novi LG Oled televizori mogu osigurati maksimalan kvalitet prikaza bilo kog sadržaja, za zaista spektakularno iskustvo gledanja.

Dodatno, pojačivač oštrine inteligentnog procesora poboljšava prikaz finih detalja i teksture ističući ivice predmeta na slici. To kreira veću dubinu, izuzetne detalje i realističniju sliku. Pojačivač dubine predmeta precizno izdvaja glavni predmet iz slika u pozadini i analizira teksture i ivice, koje se zatim različito obrađuju da bi raspoznavanje bilo jasnije, a ivice oštrije, sve sa ciljem da se pojača dubina opažanja celokupne slike i da se otkriju skriveni detalji.

Cinema HDR, za bioskopsko iskustvo

LG televizori sa Oled tehnologijom za 2018. Godinu poseduju Cinema HDR funkciju koja obećava bioskopsko iskustvo kod kuće. Dodatno, svi modeli imaju podršku za Advanced HDR od Technicolor-a, što je u skladu sa reputacijom kompanije LG da podržava glavne HDR formate, počev od Dolbi Vision-a do HDR10 i HLG-a (hybrid log-gamma). HDR slike se dinamički obrađuju frejm po frejm koristeći zaštićeni LG algoritam.

Izuzetne performanse LG OLED televizora dodatno potvrđuje i činjenica da ove modele Technicolor koristi kao referentne ekrane u proizvodnji kućnih verzija najvećih holivudskih filmova i televizijskog sadržaja.

Bolje osvetljenje, jarke boje i dinamički kontrast gledaocima će omogućiti pravi bioskopski doživljaj u udobnosti sopstvenih domova, dok je za savršeni zvuk zadužen Dolby Atmos, uz pomoć koga će posmatrači imati utisak da moćan jedinstveni zvuk dopire iz svih krajeva prostorije. Dolby Atmos kreira snažan, pokretni zvuk koji kao da se proteže svuda oko vas, uključujući i prostor iznad glave, beležeći kretanje svakog predmeta. Modeli uključuju i novu verziju 4.0 LG webOS operativnog sistema, čime je omogućen još jednostavniji pristup HDR sadržaju dostupnom na Amazon i Netflix VoD servisima.

Poput umetničkog dela na zidu

Pored impresivnih karakteristika, pažnju prisutnih na događaju privukao je i minimalistički Picture-on-Walldizajn predstavljenog modela LG Oled W8 Wallpaper. Ovaj uređaj poseduje jedinstveni LG OLED panel izuzetno jednostavan za upotrebu, dok njegova debljina iznosi zapanjujućih 2.75 mm. Panel je tanak i gladak, pa po svom izgledu podseća na ogledalo ili umetničko delo poput postera ili slike na zidu. Efekat se dodatno pojačava zvučnikom u kome se nalaze sve hardverdske komponente,a koji je razdvojen od televizora i sa njim se spaja samo jednim kablom.

Komentari(0)

sortiraj