U Beogradu predstavljena nova Honda Civic

Proteklog vikenda održan je Civic dan otvorenih vrata u Honda Srbija prodajnom salonu na Novom Beogradu, gde je predstavljen novi Civic, kao i model Type R

Posetiocima su, uz mogućnost testiranja, bili predstavljeni novi Honda Civic modeli sa 1.0 i 1.5 turbo agregatima, a obavljeno je preko 70 test vožnji. Oba agregata pripadnici su Hondine „Earth Dreams“ tehnologije i savršen su spoj sportskih performansi, kao i niske potrošnje goriva.

U Hondinoj istoriji nalaze se neki od najboljih agregata u automobilskoj industriji, a nove VTEC TURBO jedinice su dizajnirane prvenstveno kako bi pružile dinamične performanse i podržale sportski karakter Civic modela, koji iz male zapremine ostvaruju zavidnu snagu.

Odlični agregati

Cena ovih modela je 20.490 evra za 1.0 turbo agregat sa 129 KS, odnosno 24.990 evra sa agregatom od 1.5 turbo i 182 KS. Pažnju posetilaca privukao je i Civic Type R, najbrži „hot-hatch“ serijski automobil sa pogonom na prednje točkove. Na legendarnoj Nürburgring Nordschleife stazi, Hondin “trkački automobil” nadmašio je konkurenciju i postavio ovogodišnji rekordni rezultat od 7:43:80.

Novi Civic Type R ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi i ima optimiziran 2.0 VTEC TURBO motor sa 320 KS. Maksimalna brzina je povećana na 272 km/h i ima aerodinamički paket koji pruža superiornu stabilnost pri visokim brzinama. Honda SENSING tehnologija standardna je među modelima Civic game i predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih sigurnosnih paketa u svojoj klasi, sa sistemom za upozorenje od potencijalnog sudara, sistemom za održavanje vozila u traci I inteligentnim adaptivnim tempomatom.

Cena modela Type R kreće od 40.990 evra u standardnom paketu, dok je u GT paketu opreme 42.990 evra. Prvi Type R je već pronašao svog ponosnog vlasnika čim je stigao u Srbiju.

Komentari(0)

sortiraj