Ayvens postigao okvirni sporazum sa Stellantisom za kupovinu do 500.000 vozila

Vodeća kompanija za dugoročni lizing i upravljanje flotama Ayvens mogla bi da doda do 500.000 Stellantisovih vozila u svoju flotu širom Evrope do 2026. godine

    foto: Stellantis
    Podeli
Vodeći globalni igrač u održivoj mobilnosti, Ayvens, i Stellantis, jedan od vodećih proizvođača automobila na svetu, postigli su okvirni sporazum vredan više milijardi evra kojim se podstiču povezane kompanije Ayvensa da kupe do 500.000 vozila za svoje flote za dugoročni zakup širom Evrope u naredne tri godine. Očekuje se da će prve veće isporuke početi u prvom polugodištu 2024. i nastaviti se tokom cele godine.

Ayvens je nastao u maju 2023. kada je ALD Automotive preuzeo LeasePlan, jednu od vodećih kompanija za upravljanje flotama i mobilnost na svetu. Ayvens je sada rangiran kao globalni igrač broj 1 koji nastupa na više tržišta i sa više kanala u oblasti zakupa automobila, i koristi svoje razmere i mogućnosti kako bi podržao svoju široku bazu klijenata: korporativnih, malih i srednjih preduzeća i privatnih lica, pojedinaca.

Ayvens i njegovi klijenti će moći da iskoriste privlačan izbor vozila iz nagrađivanih brendova Stellantisa, uključujući Alfa Romeo, Citroën, DS Automobiles, FIAT, Jeep®, Lancia, Opel, Peugeot i Vauxhall. Dostupnost brendova može se proširiti u budućnosti kako bi obuhvatila ceo portfelj brendova Stellantis. Jedan od zajedničkih prioriteta biće integrisanje inovativnog spektra održivih vozila kompanije Stellantis radi podrške višetržišnoj strategiji Ayvensa. Isporuke Ayvensu će obuhvatiti različite klase vozila, od gradskih automobila do SUV-ova i kombija (uključujući sedmosedelne i devetosedelne), koji će sadržati najnovije softvere, sisteme za informacije i zabavu i tehnologije povezivanja. Konkretne količine narudžbi, sastav i datumi isporuke izvan već planiranih obima za 2024. godinu mogu fleksibilno da se dogovore između dve kompanije, uzimajući u obzir zahteve flota i potražnju.

Karlos Tavares

-Zadovoljstvo mi je da najavim novi revolucionarni sporazum sa kompanijom Ayvens, koji će pomoći progresivnoj tranziciji baze klijenata Ayvensa ka biranju održivijih opcija mobilnosti. Sa našim poznatim i elektrifikovanim brendovima, nudimo vozila prilagođena svim potrebama, budžetima i životnim stilovima. Ova saradnja osnažuje kako postojeće, tako i buduće korisnike brendova Stellantis da iz prve ruke iskuse naše najnovije inovacije, od naprednih pogonskih sistema do besprekorne povezanosti i neuporedivog komfora. Njihovi klijenti će imati priliku da na najbolji način testiraju vozila u vožnji dok otvaramo put ka dekarbonizovanoj budućnosti - rekao je Karlos Tavares (Carlos Tavares), izvršni direktor kompanije Stellantis.

Tim Albertsen

-Veoma smo zadovoljni što smo postigli ovaj okvirni sporazum sa Stellantisom u našoj želji da ponudimo kvalitetna, vozila različitih brendova našim klijentima, što će postepeno doprineti njihovoj tranziciji ka održivijim emisijama kroz vrhunski asortiman proizvoda i kvalitet usluge. Ova poslovna partnerstva omogućiće nam da blisko sarađujemo sa Stellantisom kako bismo osigurali konkurentnije cene za naše klijente i savršeno ilustruju našu sposobnost da iskoristimo naše nove razmere kompanije i kupovnu moć kako bismo postigli bolju vrednost i sinergije za sve zainteresovane strane. Industrija mobilnosti strukturno je tržište visokog rasta koje se oslanja na prelazak klijenata sa vlasništva na usluge korišćenja, kao i njihovu potrebu za rešenjima za lizing sa svim uslugama, potrebu za preglednošću troškova i njihovu posvećenost smanjenju svog ugljeničnog otiska. Igrali smo ključnu ulogu u stvaranju efikasnog i snažnog ekosistema sa našim partnerima kako bismo pružili najbolju vrednost i koristi našim klijentima dok prelaze na održivu mobilnost. Naš cilj je da predvodimo ovu tranziciju i oblikujemo budućnost naše industrije kao vodeći globalni igrač na polju održive mobilnosti - objasnio je Tim Albertsen, izvršni direktor kompanije Ayvens.

Obe kompanije posvećene su tome da učine mobilnost održivijom. Kao deo strateškog plana Dare Forward 2030, Stellantis će uložiti više od 50 milijardi evra u elektrifikaciju tokom naredne decenije i planira da postigne 100% prodaje putničkih BEV vozila u Evropi i 50% prodaje putničkih vozila i lakih teretnih vozila sa BEV pogonom u Sjedinjenim Američkim Državama do 2030. godine. Da bi postigla ove ciljeve prodaje, kompanija će obezbediti približno 400 GWh kapaciteta baterija, uz podršku šest fabrika za proizvodnju baterija u Severnoj Americi i Evropi. Stellantis je na putu da postane korporacija sa neto nultom emisijom ugljenika do 2038. godine, uključujući sve oblasti, uz kompenzaciju preostalih emisija u jednocifrenom procentualnom iznosu.

Kupovinom Stellantis vozila sa najsavremenijim pogonskim sistemima, uključujući baterijska električna vozila, sporazum će biti korak u sprovođenju Ayvensovog strateškog plana „PowerUP 2026“ kako bi se olakšao postepeni prelazak na održivu mobilnost. Sa snažnim programom za električna vozila, Ayvens pomaže klijentima tokom njihovog procesa elektrifikacije, nudeći strateško savetovanje, kontrolu troškova i upravljanje ugljeničnim otiskom. Iskorišćavajući obiman skup podataka i alate za saradnju, posvećeni timovi za savetovanje pomažu klijentima u optimizaciji politika vožnje, smanjenju ukupnih troškova vlasništva i postizanju ciljeva održivosti.

Komentari(0)

sortiraj