BG Car Show od 22. do 28. marta

Na ovogodišnjoj automobilskoj manifestaciji, koja će se održati na Beogradskom sajmu, publici će se predstaviti brojni noviteti na dva i četiri točka

    foto: Dragan Stanimirović
    Podeli
Sajam automobila DDOR BG Car Show 06 i 12. Međunarodni sajam motocikala Motopassion, koji se na Beogradskom sajmu održavaju od 22. do 28. marta 2018. godine, najreprezentativniji su i najekskluzivniji ovogodišnji regionalni događaji u sektoru auto i moto industrije.

Tradicija se nastavlja

Već po tradiciji, Sajam automobila održava se u okolnostima koje su obeležile prethodnu godinu i koje pred proizvođače, distributere, sajamske posetioce i potencijalne kupce postavljaju brojna pitanja: „Kako je u Srbiji tokom 2017. godine registrovano skoro 16 odsto više novih automobila nego u 2016?”, „ Zašto se skoro 15 odsto prodatih novih automobila odnosi na luksuzne automobile, one iz premijum segmenta, što je na nivou evropskog proseka (prednjačili Audi, Mercedes, BMW i Lend Rover, a kupce je našlo i 75 novih „poršea”, 27 „jaguara”, pet „maseratija”, četiri „bentlija”, čak i jedan „rols-rojs”, i to onaj sa prošlogodišnjeg beogradskog Salona automobila)?”, „Zašto se najviše kupuju najjeftiniji i najskuplji modeli?”, „Zašto najveći porast rejtinga u odnosu na 2016. godinu beleže vozila iz SUV kategorije?”, „Kako su top-listu najprodavanijih proizvođača u Srbiji 2017. zaposeli redom Fiat, Skoda, Volkswagen, Renault, Ford, Opel, Dacija, Toyota, Hjundai i Mercedes?”, „Šta mogu očekivati proizvođači električnih automobila, kojih je tokom 2017. registrovano samo 12, i to svih 12 u Beogradu, i zašto je to tako?”, „Da li su se promenili finansijski uslovi kupovine i održavanja i zakonske okolnosti nabavke novih vozila?”, kao i mnoga druga.

Ženevski salon se seli u Beograd

Konačno, jedna od izuzetnih prilika u vezi sa ovim sajmom je i činjenica da tradicionalno počinje neposredno po zatvaranju legendarnog Ženevskog salona automobila, nasleđujući i neka globalna pitanja aktuelnog auto i moto sveta, ali i deo njegovog sjaja, ekskluziviteta i inovacionih intriga.

U saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova i generalnim sponzorom, kompanijom DDOR iz Novog Sada, na Beogradskom sajmu se, tokom sedam dana, može očekivati rekordan broj automobilskih brendova. To se odnosi i na renomirane moto brendove spremne za Motopassion, ali i na segment lakih privrednih vozila. Isto tako, za očekivati je da najveću pažnju posetilaca, ali i šire javnosti, privuku luksuzni brendovi, a iznenađenja u premium segmentu nikada nije nedostajalo, pa neće ni ovoga puta.

S obzirom da je jedan od koncepcijskih imperativa ovih sajmova i promocija tehničko-tehnoloških, dizajnerskih, ali i svih drugih inovativnosti u sektorima koje pokrivaju, domaću javnost svakako će zanimati i trendovi i noviteti u vezi sa alternativnim pogonskim rešenjima i novi koncepti hibridnih i elektro pogona, i nova dostignuća sa ekološkog i bezbednosnog stanovišta.

Terenska vozila, kvadovi, delovi…

DDOR BG Car Show i Motopassion ne bi bili kompletni kada sajamskoj ponudi putničkih automobila i motocikala ne bi bili pridodata terenska vozila, kvadovi, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, proizvodi prateće industrije, tuning oprema, ali i finansijske institucije, osiguravajuća društva, strukovne organizacije, klubovi, udruženja… Podrzumeva se da će posetiocima biti ponuđeni i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre i druga zadovoljstva, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

Banke, lizing kuće, popusti…

S obzirom na očigledne znake stabilizovanja tržišta i porast tražnje novih automobila, i za posetioce sajma, odnosno potencijalne kupce, i za uvoznike i distributere, pravi izazov biće formulisanje najpovoljnijih mogućih sajamskih i predsajamskih uslova kupovine.

Još uvek ima dovoljno vremena da prodavci, sami ili zajedno sa bankama i lizing kompanijama, pripreme najkonkurentnije cene i finansijske konstrukcije, ili da za isti novac ponude više u servisnim olakšicama, uslovima kreditiranja, dodatnoj opremi, produženoj garanciji i drugim sličnim pogodnostima ili privilegijama za kupce. Uostalom, zbog toga se DDOR BG Car Show i Motopassion i iščekuju sa već pripremljenim željama, planovima i nestrpljenjem.

Komentari(0)

sortiraj