Jaguar I-PACE svetski automobil godine ovenčan sa tri nagrade

Potpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine, 2019 World Car Award

    foto: JAGUAR
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Ne samo da je osvojio prestižne nagrade Svetski automobil godine i Svetski automobilski dizajn godine, što je jednako uspehu F-PACE-a u 2017. Godini, takođe je dobio i nagradu za Zeleni automobil godine, World Green Car. I-PACE je prvi model do sada koji je ovenčan sa sve tri nagrade, od njihovog ustanovljavanja pre 15 godina.

Potvrđuje status najpoželjnijeg električnog vozila

Ovo je najnovija pobeda za I-PACE, koju je na međunarodnom sajmu automobila u New Yorku dodelio panel od 86 novinara iz 24 zemlje, a koja dolazi samo nekoliko sedmica nakon što je proglašen za Evropski automobil 2019. godine, čime potvrđuje svoj status najpoželjnijeg električnog vozila (EV) u svetu.

Ralf Speth

-Čast je što je Jaguar I-PACE primio ova tri priznanja od prestižnih predstavnika medija u žiriju World Car. Počeli smo sa idealom, kako bismo krenuli ka našoj viziji nulte emisije, nula nezgoda i nula zagađenja. I-PACE je naš prvi korak u postizanju ovog cilja, i koncipiran je kada su električna vozila bila tek redak izbor, mala niša u ponudi. Tako smo krenuli od čistog lista papira da bismo stvorili novi reper - najbolji električni automobil na svetu, i pravi vozački Jaguar. Kako bi I-PACE bi pravi svetski automobil godine, World Car Design i World Green Car daju našem prvom potpuno električnom vozilu vrhunsko priznanje koje zaslužuje. Želeo bih da se zahvalim timu koji je stvorio I-PACE na njihovoj predanosti i strasti da to učine tako izvanrednim - rekao je Ralf Speth, glavni izvršni direktor, Jaguar Land Rover.

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji

Dizajniran i razvijen u Velikoj Britaniji, I-PACE privlači nove kupce Jaguar brendu, za mnoge od kojih će to biti i njihov prvi EV - do danas, preko 11.000 klijenata je preuzelo vozilo u više od 60 zemalja širom sveta. Njegova kombinacija performansi sportskih automobila, nultih emisija, izuzetne prefinjenosti i prave praktičnosti SUV-a čini I-PACE izvanrednim izborom u svom segmentu.

Ian Callum

-Dizajniranje Jaguar automobila je verovatno najbolji posao na svetu i mogu iskreno da kažem da nijedan drugi projekat na kome sam radio nije bio tako uspešan kao I-PACE. Električna vozila nude dizajnerima neviđenu slobodu da ponovo razmisle o proporcijama, profilu i pakovanju, a to je prilika koju je moj tim u potpunosti iskoristio. Nagrada za Svetski automobilski dizajn za 2019. godinu, kao i Svetski automobil godine i Svetski zeleni automobil, pravo je priznanje za njihova dostignuća - rekao je Ian Callum, direktor Jagur dizajna, koji je preuzeo nagradu u Njujorku.

Najsavremenija litijum-jonska baterija

I-PACE poseduje najsavremeniju litijum-jonsku bateriju od 90 kVh i isporučuje domet do 292 milje ili 470 kilometara (VLTP ciklus). Može se puniti od 0-80% za samo 40 minuta (100kV DC), ili deset sati da bi se postiglo isto stanje napunjenosti kada se koristi kućna zidna kutija (7kV AC) - idealno za punjenje preko noći.

Komplet pametnih tehnologija za optimizaciju dometa takođe uključuje sistem za predkondicioniranje baterija - kada se uključi u I-PACE automatski će podići (ili smanjiti) temperaturu baterije kako bi se maksimalno povećao domet vožnje.

Pet zvezdica na Euro NCAP testu

I-PACE je takođe zaradio pet zvezdica Euro NCAP testu. Konstrukcija karoserije obezbeđuje visok nivo zaštite putnika, a dopunjena je tehnologijama dizajniranim da zaštite druge učesnike u saobraćaju i pešake, uključujući i pokretnu haubu i autonomno kočenje u slučaju hitnosti sa detekcijom pešaka i biciklista.

I-PACE je primio 62 nagrade otkako je lansiran pre nešto više od godinu dana, uključujući Europski automobil godine, Nemački, Norveški i Britanski automobil godine, BBC TopGear magazin EV godine, Kineski zeleni automobil godine i Autobestova ECOBEST nagrada.

Komentari(0)

sortiraj