Pohod na Nordkap iz Novog Sada

Četiri hrabra bajkera iz Crne Gore i Srbije iz Novog Sada krenuli su na osvajanje najsevernije tačke Evrope - Nordkap (Severni rt)

    foto: TONS promo
    Podeli
Ono što za planinare predstavlja najviši planinski vrh sveta, pandan u bajkerskom svetu je kraj drumskog puta na severu Norveške. Popularni „kraj puta” je izazov i za same Skandinavce, a posebno za ljude koji dolaze iz južne Evrope, zbog opasnih puteva, surove klime pa čak i krda irvasa na putu. Na rutu, koja će trajati oko 28 dana, iz Nikšića su i Berana krenuli Radovan Ninković, Maksim Raičević i Miloš Eraković, kojima su se pridružili i Novosađanin Đorđe Dangubić. Prva destinacija posle Novog Sada je Slovačka.

Dužina rute je između 10 i 12.000 kilometara, a put ih vodi kroz srednju i zapadnu Evropu preko desetak zemalja (Crna Gora, Srbija, Mađarska, Slovačka, Češka, Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Finska, Švedska, Norveška, Danska, Nemačka, Austrija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina) uz mogućnost skretanja sa rute i proširenja u zavisnosti od dinamike i potrebe celokupnog putovanja. Turistička organizacija Grada Novog Sada je poželela bajkerima srećan put i obezbedila im promotivni materijal koji će pokloniti predstavnicima gradova u kojima budu boravili. Upravo iz tog razloga na put su krenuli ispred Info centra TONS-a na Trgu slobode.

Komentari(0)

sortiraj