Aleksandra Đurđević - Cilj je uvek korak dalje

Aleksandra Đurđević, generalni direktor Delta Auto Grupe, kaže za makina.rs da je Međunarodni salon automobila u Beogradu uvek najdinamičniji i najintenzivniji period u automobilskom sektoru

    foto: Privatna arhiva, Delta Holding, BMW
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Uskoro počinje najveća automobilska smotra u regionu. Koliko ona znači za Delta Motors i Delta Automoto u Srbiji, i kakvi su Vam planovi za predstojeći Međunarodni salon automobila?

-Međunarodni Salon automobila u Beogradu, koji se održava svake druge godine, uvek je najdinamičniji i najintenzivniji period u automobilskom sektoru. Uvoznici otkrivaju svoje najnovije modele ali i promovišu atraktivne ponude za kupovinu i finansiranje. Honda tradicionalno nastupa u centralnom delu hale 1. Očekuje nas ekskluzivna premijera modela CR-V hibrid, prvog ikada HONDA SUV hibridnog modela u Evropi, koji zahvaljujući svom inteligentnom sistemu u vožnji omogućava pogon na elektro motor, hibridni i klasičan pogon na gorivo. Pored ove premijere, biće izložen HONDA Civic Type R, kao i restilizivani model HONDA HR-V.

BMW i MINI vozila po drugi put nastupaju u posebnoj BMW hali, hali 2A Beogradskog sajma, na skoro 3.000 m2 i sa više od 30 izloženih modela. Celokupna gama vozila i motocikala će tom prilikom biti izložena, a svoje premijere će imati novi BMW Serije 3, BMW Serije 7, BMW X7, BMW Z4, ali premijerno će, u Srbiji, biti predstavljeni i modeli BMW M5 i M2 Competition. Poseban brend električnih vozila BMW i će ponovo biti u fokusu sa idejom da se trend elektrifikovanih vozila više približi našem tržištu. BMW i3 će se pohvaliti svojom 30% jačom baterijom i većim “range”-om. Kao i prethodnog puta na Međunarodnom sajmu, pridružiće nam se iz porodice BMW grupacije i brend Rolls-Royce i izložiti najnoviji i prvi 4x4 model Cullinan, koji je verovatno najveća atrakcija celokupnog Sajma. MINI ove godine slavi 60 godina postojanja brenda i predstaviće svoje popularne modele MINI Countryman kao i restilizovane MINI Hatch modele uz najveće pogodnosti kupovine do sada. Kada su dvotočkaši u pitanju, svoje premijere će imati čuveni BMW GS modeli - R1250 GS i GS Adventure, R1250RT, kao i skuteri C400X i GT. HONDA nam predstavlja model Forza 300 i atraktivni Gold Wing 1800B.

Automobilski sajam traje punih deset dana. Koje će pogodnosti budućim kupcima ponuditi Delta Motors i Delta Automoto?

-Naše klijente očekuju posebne pogodnosti prilikom kupovine BMW Serije 1, BMW X1, kao i BMW X6. U toku je i specijalna akcija za MINI hatch modele, kao i HONDU HR-V. Klijenti prilikom kupovine plaćaju određeni iznos kao depozit, a nakon 4 godine i isteka ugovora o zakupu klijent može da otkupi vozilo po unapred ugovorenoj otkupnoj vrednosti. Otkupna vrednost po ugovoru predstavlja deo vrednosti koju klijent može isplatiti i zadržati vozilo i garantovana je sa naše strane. Važno je i istaći da je zamena vozila uvek opcija - bez obzira na marku vozila. Sve je češći model da korišćeno predstavlja učešće za novi automobil, zbog značajnog olakšavanja celokupnog procesa kupovine za klijenta.

Koliko ste zadovoljni prodajom novih dvotočkaša u protekloj godini i da li je moglo bolje?

-Veoma smo zadovoljni rezultatima i puno smo radili na razvoju ovog segmenta jer smo svesni njegovog potencijala. Ostvaren je ukupan rast od 26%. Naš cilj je uvek korak dalje, a tokom 2019. godine, koju će označiti prava BMW ofanziva, očekujemo još veći uspeh. HONDA je već jedan od lidera u ovom segmentu sa ostvarenim rezultatom takođe za 26% boljim u odnosu na prethodnu godinu, a sa novitetima HONDA Super Cub 125 kao i novom HONDA Africa Twin koja stiže u oktobru, očekujemo još više.

Koji automobilski noviteti, pored sajma, stižu do kraja ove godine?

-Do kraja godine, očekuju nas BMW X3M, BMW X4M, BMW X7, BMW X1 LCI, BMW Serije 1, BMW M8, BMW X5M, BMW Serije 2 Gran Coupe kao i iščekivani BMW X6. MINI Hatch električni će se, takođe, priključiti MINI gami, a JCW modeli će dobiti svoj “facelift”. Što se segmenta motocikala tiče, i BMW i HONDA brendove očekuje dosta noviteta - BMW R1250 GS i BMW R1250 GS Adventure, BMW S1000 RR, HONDA Super Cub 125 kao i nova HONDA Africa Twin koja stiže u oktobru.

Kada bi došli u salon Delta Motors i Delta Automoto, koji bi nam automobil preporučili da kupimo i zbog čega?

Delta Auto Grupa zastupa BMW, Hondu, MINI, i Honda i BMW motocikle. Ciljne grupe se značajno razlikuju među brendovima, međutim kako je gama vozila toliko raznovrsna, veća se razlika ponekad javlja između modela (BMW u gami ima preko 50 različitih modela, gde su u pitanju značajno različiti koncepti automobila). Sa druge strane svi brendovi su nemačka, japanska i britanska premijum proizvodnja i ono što je zajedničko našim klijentima jeste fokus na vrhunskom kvalitetu i pouzdanosti. Uvek je preporuka da klijent dodje u salon i proba modele koji se najviše uklapaju u njegove želje i potrebe i konsultuje se do detalja sa nama, a da kupi tek onda kada je potpuno siguran i zadovoljan.

HONDA važi za pouzdan, porodični auto pre svega, a kako je kvalitetnih modela koji imaju mogućnost trećeg reda sedišta veoma ograničen, naša preporuka je svakako najnoviji CR-V koji nudi upravo tu opciju. Što se BMW modela tiče, raznolikost game garantuje da će svaki klijent naći nešto po svom ukusu i potrebama. Često je praktičan momenat kod klijenata izražen - na primer stabilnost i osećaj sigurnosti kod 'X' (SUV) modela, prektičnost automobila za porodicu, pregledan i prostran. Emocionalni momenat je vrlo izražen kada je u pitanju konkretan model ili oprema ali pre svega performanse vozila. Dinamična vožnja, upravljivost, odziv na gas specifični su za BMW modele, a električna vozila pružaju potpuno novi osećaj u vožnji i to je moja preporuka za svakoga ko razmislja u tom pravcu.

Dragan Stanimirović

Komentari(0)

sortiraj