Dinamičan i emotivan - Škoda Slavia je sedmi studentski koncept automobil

Od prvog nacrta za izradu ovog jedinstvenog modela, studenti su svaki korak sami završili uz podršku svojih instruktora i stručnjaka iz Škoda sektora za dizajn, proizvodnju i tehnički razvoj

    foto: Škoda
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Sedmi Škoda studentski koncept automobil, koji je dizajnirao 31 student iz poznate strukovne Škoda škole, povezuje prošlost i sadašnjost. Beskompromisno otvorenog krova, Škoda Slavia odaje počast godišnjici Škoda Auto davanjem imena automobilu u znak sećanja na prve bicikle koje su proizvodili Vaclav Laurin i Vaclav Klement nakon osnivanja kompanije 1895. godine.

Odvažne i uzbudljive linije

Spider varijanta modela Škoda Scala kombinuje odvažne i uzbudljive linije savremenog kompaktnog modela sa ustaljenim dizajnerskim standardom iz najranijih dana kada je većina automobila bila otvorenog tipa. Od prvog nacrta za izradu ovog jedinstvenog modela, studenti su svaki korak sami završili uz podršku svojih instruktora i stručnjaka iz Škoda sektora za dizajn, proizvodnju i tehnički razvoj. Ovaj sedmi Škoda studentski automobil od 2014. godine, još jednom je pokazao visok standard obuke u strukovnoj Škoda školi u Mlada Boleslav.

Alois Kauer

-Studentski automobil je najvažniji projekat Škoda strukovne škole. Već sedmu godinu zaredom, naši studenti pokazuju visok standard naše interne obuke planiranjem, dizajniranjem i izradom impresivnog automobila. Omogućavamo im da dizajniraju svoj automobil iz snova, radeći sa profesionalcima iz naših različitih sektora. Kao rezultat toga, obuka ih upoznaje sa procesima koji će kasnije postati deo njihovih radnih navika, kada završe školu i započnu karijeru u našoj kompaniji - rekao je Alois Kauer, koji je u februaru ove godine preuzeo funkciju Direktora Škoda Akademije.

Automobil iz snova

Tvorci sedmog Škoda studentskog automobila izabrali su model Škoda Scala kao osnovu za stvaranje svog automobila iz snova, pretvarajući kompaktni „hatchback“ model u sportski „spider“. Odabirom naziva Slavia obeležavan se godišnjica kompanije Škoda Auto. Ovo je podsećanje na prve bicikle kompanije koje su proizvodili Vaclav Laurin i Vaclav Klement. Kao i u proizvodnoj verziji modela Scala, karakterističan i uzbudljiv dizajn automobila, definisan preciznim linijama i površinama, osigurava da i „spider“ varijanta ima sportski i emotivno uzbudljiv izgled.

Pogonski agregat 1.5 TSI

Odgovarajuće dinamičke performanse modela Škoda Slavia obezbeđuje već poznati 1.5 TSI benzinski pogonski agregat izlazne snage 150 KS, i sedmostepeni DCT. Ostali prenosi iz proizvodnog modela uključuju prednju i zadnju osovinu, upravljanje, kompletnu elektroniku, uključujući kablove i sisteme asistencije. Instrument tabla, Virtual Cockpit i infotainment sistem su takođe ostali nepromenjeni.

Slavia „spider“ inspirisan sportskim prototipom modela 1100 OHC

Dolazeći na ideju za model Slavia „spider“, polaznici su inspiraciju preuzeli iz modela Škoda 1100 OHC. Ovaj sportski prototip je predstavljen 1957. godine, a bio je trkački dvosed koji je dizajnirala Škoda za reli trke. Ovaj automobil je imao veoma aerodinamično telo izrađeno od plastike ojačane staklenim vlaknima i težio je samo 550 kilograma. Škoda 1100 OHC je imao 1.1-litarski motor sa četiri cilindra izlazne snage od 92 KS i postizao je brzinu od 190 do 200 km/h. Ovaj trkački auto predstavlja prekretnicu u Škoda istoriji motosporta dugoj 119 godina. Jedan od dva prototipa je sada izložen u Škoda Muzeju u Mlada Boleslav.

MODELA ŠKODA SLAVIA

Tip vozila Spider, bez krova

Osnovni model Škoda Scala

Vrata/sedišta 2/2

Boja

White Crystal Blue sa detaljima u Magic crnoj boji

Poseban pigment za naglašene Škoda linije i logo

Telo

Dužina 4.362 mm

Širina 1.793 mm

Visina 1.410 mm

Međuosovinsko rastojanje 2.649 mm

Klirens 180 mm

Težina 1.210 kg

Pogon

1.5 TSI sa 150 KS

7-stepeni DSG, pogon na prednje točkove

Modifikovan izduvni sistem

Kočnice Disk/disk (iz modela Škoda Octavia RS)

Točkovi

20“ Xtreme aluminijumske felne (iz modela Škoda Kodiaq RS) 235/30 ZR20 (Continental SportContact 6)

Unutrašnjost

Crne kožne presvlake (perforirana, glatka, karbon koža) sa belim ukrasnim šavovima Sportska sedišta sa sigurnosnim pojasevima u četiri tačke

Karakteristike

Modifikovane prednje i zadnje pregrade

Integrisan spojler na poklopcu prtljažnika

MONTE CARLO pragovi vrata

Individualno kontrolisano LED osvetljenje

Osvetljen ŠKODA natpis sa funkcijom kočenja i vožnje unazad

Sistem zvučnika od 320 vati sa dodatnim subwoofer-om od 2.250 vati

Komentari(0)

sortiraj