Nina Radulović - Kamiq je moj pratilac na svim putovanjima

Novinarka Nina Radulović provozala nas je u svom novom automobilu Škoda Kamiq, čiji je, inače, promoter! Nina, ne samo da je dobra u svom poslu, već je i odlična za volanom

    foto: Dragan Stanimirović, Privatna arhiva
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Svojim izgledom, kvalitetnim motorom, kao i uz puno ljubavi prema detaljima, Škoda Kamiq je gradski krosover koji bi svako poželeo da ima u svojim rukama! Nina, ima tu sreću da je trenutno vlasnica ovog novog Škodinog četvorotočkaša.

Pre nešto više od dva meseca imali smo priliku da se sa njom nakratko vozimo i testiramo Kamikq-a od Beograda do Zlatibora. Tada je dogovor pao da se vidimo posle dva meseca i čujemo impresije o njenom novom lepotanu na četiri točka. Došao je i taj dan!

Ispod haube benzinski agregat 1.5 od 150 KS

Zbog Ninine lepote i sam Kamiq dobija novu dimenziju - izgledom pleni i osvaja. Kamiq, naše poznate novinarke, je u najvišem paketu opreme Style, ispod haube ima turbo benzinski agregat 1.5 TSI sa motorom snage od 150 KS. Uparen je sa proverenim sedmostepenim automatskim DSG menjačem. Na nedavno održanoj novinarskoj prezentaciji u Srbiji imali smo priliku da testiramo i uživamo i sami u njegovoj vožnji. Ubedio nas je da je automobil na koga se može osloniti i računati sada i uvek!

Nina Radulović

A Nina… Nina kaže kada je prvi put okrenula ključ svog novog četvorotočkaša, shvatila je da će joj Kamiq biti narednih godina pratilac na svim putovanjima. Svog ljubimca na četiri točka hvali, jer je lagodan za parkiranje, udoban tokom vožnje i izuzetno mali potrošač, a pre svega ističe da je komforan. Njen četvorotočkaš joj leži od glave do pete, kako po izgledu, tako i po sigurnosti.

-Ako kažem da je u mom vozačkom stažu Škoda Kamiq najbolji automobil koji sam vozila do danas neću pogrešiti! Zaista, od komfora, udobnosti, pa sve do potrošnje goriva, ovaj četvorotočkaš zaslužuje najbolju moguću ocenu u svim segmentima. Kada sam prvi put sela u njega i okrenula ključ shvatila sam da je Kamiq automobil koji će se u mojoj garaži zadržati dugi niz godina - započinje priču Nina Radulović o svom novom lepotanu na četiri točka.

Veliki komfor unutrašnjosti

-Uvek sam govorila da automobil treba da bude nov, ali ne da po svaku cenu bude luksuzan. Ovaj automobil svojim izgledom i voznim karakteristikama ostavlja utisak kao da je došao iz budućnosti. Veće dimenzije unutrašnjosti omogućile su mi, kao i svim putnicima u vozilu, veliki komfor. Iskreno, nisam mogla da verujem da može na zadnjoj klupi da ima toliko prostora. Mislim da i dvometraši imaju prostora da se smeste komotno. Ono što je bitno jeste da su sedišta povišena i preglednost iz vozila je odlična - objašnjava Radulovićeva.

U veliki komfor Kamiqa imali smo prilike da se uverimo i sami. Njegova unutrašnjost je veoma prostrana, sigurno jedna od najvećih u klasi. Vozač i suvozač imaju 1.051 mm prostora za glavu i 1.439 mm prostora za laktove. U tipičnom Škoda stilu, količina prostora na zadnjem sedištu je najzastupljenija u segmentu prostora za glavu od 1.003 mm, prostora za laktove od 1.425 mm i prostora za kolena od 73 mm.

Uvek čist i uredan

Kako kaže, iako joj automobil inače služi samo kao prevozno sredstvo, u ovom slučaju nije tako. O novom Škodinom lepotanu vodi mnogo računa i trudi se da bude čist i uredan. U to smo se uverili i sami kada smo se sa Ninom u jednočasovnoj vožnji provozali beogradskim ulicama.

-Automobil sam preuzela iz Auto Čačka krajem novembra prošle godine. Tada smo, kao i sada, imali prilike da ga testiramo zajedno. Sve što je pokazao tada i posle dva meseca vožnje po gradskim ulicama i otvorenom putu dokazao je i sada! Imam utisak da je deo moje porodice već deset godina. Kamiq je veoma elegantan i zbog toga uživam u vožnji. Njegova unutrašnjost je pre svega prijatna. Moderna je, deluje prostrano i veoma pregledno uz komande koje su vam u svakom trenutku nadohvat ruke. Ima jedinstven dizajn unutrašnjosti. Instrument tabla je pregledna i stvara prijatnu atmosferu u vozilu. Ekran koji je osetljiv na dodir prema mom mišljenju je dobro pozicioniran na instrument tabli - kaže Nina.

Ističe da je oduševljena sa savremenom tehnologijom, inovativnim aplikacijama i mobilnim uslugama koje joj Kamiq pruža. Hvali i upravljivost vozila...

Bezbednost pre svega

A mi hvalimo nju! Naša poznata novinarka, za volanom je pokazala pravo muško „drajverisanje"! Britka je u krivinama, na otvorenom putu ume da pritisne dobro papučicu gasa, ali uvek vodi računa o svojoj i bezbednosti putnika u vozilu. Kako kaže, tokom vožnje je maksimalno odgovorna i koncentrisana i ne voli bahatu vožnju. Za sebe kaže da je dobar i umeren vozač, što i mi možemo da potvrdimo. Uživa dok vozi i uvek sluša muziku sa nekoliko omiljenih radio stanica.

-Nisam nikada bila vozač koji će jurcati gradskim ulicama i ometati druge vozače. Trudim se pre svega da bezbedno vozim, poštujući saobraćajne propise. Smatram da brzom vožnjom nećemo stići nigde ni brže ni bolje. Automobil je taj koji će nas prevesti od tačke A do tačke B, a mi smo ti koji treba da vodimo računa o bezbednosti u saobraćaju, kao i da vodimo računa o svom automobilu i, naravno, vozilima koja su ispred i dolaze nam u susret. Pored toga, novi Kamiq ima odličan nivo sigurnosti zahvaljujući brojnim aktivnim i pasivnim bezbednosnim sistemima, što je jako zahvalno za sve putnike u vozilu - objašnjava Radulovićeva.

Agregat 1.5 TSI sa 150 KS

Kao što smo rekli, Ninin Kamiq ispod haube ima turbo benzinski agregat 1.5 TSI sa motorom snage od 150 KS i uparen je sa proverenim sedmostepenim automatskim DSG menjačem.

-Do sada sam sa njim prešla nešto više od tri hiljade kilometara. Što se tiče motora, do danas se pokazao kao pouzdan i mislim da je mali potrošač. Na otvorenom putu potroši 4,5 litara. U Beogradu koliko znam nije prešao sedam litara. Za opuštenu vožnju je svakako zaslužan automatski menjač koji ozbiljan posao radi umesto vozača - dodaje Nina.

Prtljažni prostor po meri

Ninu podsećamo da Škoda Kamiq ima prtljažni prostor od 400 litara, a kada se zadnja klupa obori dobija se odličnih 1.395 litara. U prednjim vratima ima prostora za 1,5-litarsku bocu i bocu od 0,5 litara u zadnjim vratima. Pod prednjim sedištima postoje pregrade za odlaganje stvari, kao i džepovi na naslonima.

Dodajemo i da je ovaj urbani gradski krosover, sa osobinama SUV modela, dizajniran tako da izgleda čvrsto i dinamično zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama. Dugačak je 4,24 metara, širok je 1,79, a u visinu se proteže zajedno sa krovnim nosačima na 1,55 metara.

-Sve je tako! Ono što sam primetila, a meni je jako bitno, jeste da su zadnja vrata maksimalno široka i vrlo praktična. Kada se otvore prtljažni prostor je taman onako koliko meni treba moja porodica i ja smestimo kofere, kao i mnogobrojne sitne stvari za daleka putovanja. Skoro smo putovali na jednu planinu i verujte stavili smo sve ono što nam je bilo potrebno za narednih sedam dana, a prostora u "gepeku" je imao da se ostavi još po neka sitnica. I sa time sam jako zadovoljna - rekla je naša poznata novinarka.

Škoda je razvila novu šasiju koja kombinuje prednosti SUV-a sa okretnim voznim karakteristikama kompaktnog automobila. Sa ukupnim klirensom od 188 mm. Pitamo Ninu da li je vozila Kamiqa i van utabanih staza.

-Jesam, ali ne puno. Položio je i taj ispit. Svakodnevno sam na dugim ili kratkim putovanjima. Iz vozila skoro da i ne izlazim. Jako je bitno da imate siguran automobil, a Kamiq to i jeste jer je zahvalan za vožnju na svim putevima.

Kamiq je makismalno ishvaljen. Pitamo je, da li ima neku manu?

-Najiskrenije i koliko se ja razumem u automobile nema. Bar za mene. Ispunio je sva moja očekivanja. Stvarno je automobil po mojoj meri. Ko planira da kupi novi automobil, savetujem sve da testiraju prvo ovaj Škodin model i znaće tada zašto je Kamiq za svaku preporuku. Kao što sam rekla na početku, nadam se da ćemo se družiti narednih godina. Kao prostrani četvorotočkaš, namenjen je vozačima koji žele komfor, visoku sigurnost i eleganciju, a meni to baš treba - hvali "punim gasom" Nina svog novog ljubimca na četiri točka.

Dragan Stanimirović

Komentari(0)

sortiraj