Kamiq - Novi SUV model brenda Škoda

Ženeva će uskoro videti potpuno novog Škodinog četvorotočkaša. Reč je o SUV modelu pod imenom Kamiq i tako nastavlja svoju SUV kampanju sa trećim modelom na evropskom tržištu

    foto: Škoda
    Podeli
Novi Škoda SUV se zove Kamiq. Crossover je treći SUV na evropskom tržištu i predstavlja iskorak češkog proizvođača kada je u pitanju SUV kampanja. Reč Kamiq dolazi iz jezika Inuita, naroda koji naseljava severnu Kanadu i Grenland. Opisuje nešto što se savršeno uklapa, kao druga koža, i odgovara svakoj situaciji. Dovoljan razlog da se crossover modelu namenjenom evropskom tržištu da isto ime koje je već predstavljeno u Kini.

Urbani četvorotočkaš

Škoda Kamiq je urbani crossover model koji se savršeno uklapa u ulogu pratioca u svakodnevnim aktivnostima, kako u gradu, tako i van njega. Naziv Škoda Kamiq je već predstavljen kao naziv modela za Kinesko tržište i savršeno odgovara novom crossover modelu. Istovremeno, uklapa se u nomenklaturu koja povezuje sve modele iz SUV porodice - nazivi svih Škoda SUV modela počinju slovom K i završavaju se slovom Q.

Za svakodnevne aktivnosti

Sa novim modelom, češki proizvođač automobila preduzima sledeći korak u SUV kampanji i širi ponudu sa kompaktnim i automobilom namenjenim za svakodnevne aktivnosti. Kamiq kombinuje agilnost i upravljanje karakteristično za kompaktni automobil sa tradicionalnim prednostima SUV modela - viša pozicija sedenja, bolja preglednost, lakši ulazak i izlazak iz automobila, i viši klirens. Zasnovan na modularnoj transverzalnoj matrici, Škoda model nudi nove sisteme asistencije i diči se mnoštvom „Simply Clever“ rešenja koja krase modele brenda, baš kao i prostranost.

Premijera u Ženevi

Svetska premijera novog modela Škoda Kamiq će se odigrati na sajmu automobila u Ženevi, koji se održava, neposredno pre Međunarosnog sajma u Beogradu, od 5. do 17. marta.

Komentari(0)

sortiraj