Karoq sa digitalnom instrument tablom

Škoda Karoq po prvi put, predstavljena u Frankfurtu, dolazi sa potpuno prilagodljivom digitalnom instrument tablom i opcijom za programiranje

Škoda je na Međunarodnom sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstavila prilagodljivu digitalnu tehnologiju koju je prvi put primenila kod novog modela Škoda Karoq. Prekidajući sa analognom tradicijom, ovaj proizvođač automobila je u novi Karoq ugradio digitalnu instrument tablu sa mogućnošću programiranja i izbora rasporeda na displeju (četiri opcije). Putnici imaju i mogućnost da neprekidno budu online, a Škoda Connect servis nudi i automatsku funkciju hitnih poziva, navigaciju u realnom vremenu i daljinski pristup vozilu.

Dostupan u dve verzije

Novi član SUV segmenta je dostupan u dve verzije opreme - Ambition i Style, a kupci mogu da biraju između dva benzinska i tri dizel motora. Po prvi put jedan Škoda automobil ima potpuno prilagodljivu digitalnu intrument tablu. Nudi četiri različita rasporeda na instrument tabli koja se mogu menjati po želji - Classic, Digital, Infoprofile i Reduced. Digitalna instrument tabla pruža okvir za obaveštenja, a vozač može da se kreće kroz interaktivni prikaz Modularne matrice za informisanje i zabavu da bi podesio koja će se obaveštenja prikazivati na kom segmentu panela i izabrao njihovu veličinu. Informacije o audio sistemu, telefonu, sistemima pomoći i statusu vozila se takođe mogu podesiti da se prikazuju desno, levo ili u sredini ekrana.

Kod klasičnog rasporeda merači obrtaja motora i brzine su prikazani kao okrugli instrumenti sa desne i leve strane ekrana. Područje između njih se može konfigurisati, na primer, sa prikazom trenutnog programa zabave ili navigacijske karte koja ima i funkciju za zumiranje. Digitalni raspored ima glavni ekran koji pokriva čitavu širinu panela sa prikazom, na primer, trenutnog programa zabave ili navigacione karte. Iznad i ispod na displeju još uvek postoji prostor za male digitalne prikaze, na primer, za trenutnu brzinu, preporuku stepena prenosa, prepoznavanje saobraćajnih znakova, preostalo rastojanje, razdaljinu do sledećeg skretanja kod programirane rute ili preostalu udaljenost do odredišta.

Info profil raspored ima veliki displej u sredini, koji između ostalog može da prikaže i navigacionu kartu. Dodatne informacije se mogu prikazati na displeju levo, desno i iznad mape. Vozač može da odabere da se prikazuje trenutna brzina, navigacioni displej sa piktogramima, izbor brzine, najava saobraćajnih znakova (ograničenje brzine, zabrana preticanja) ili ukupno vreme vožnje. Redukovani raspored ima dva velika displeja na kojima se može prikazati trenutna brzina i preostalo rastojanje. Dodatne osnovne informacije mogu se prikazati na vrhu i na dnu ekrana. Ukoliko je aktivirano vođenje rute, strelica za navigaciju će se prikazati u centru.

Komentari(0)

sortiraj