Škoda e-mobility ofanziva sa šest novih električnih automobila do 2026. godine

Škoda Auto dodatno ubrzava svoju kampanju i transformaciju električne mobilnosti. Šest novih BEV modela planirano do 2026. godine

    foto: Škoda
    Podeli
Lansirajući četiri potpuno nova e-vozila i dva ažurirana modela Enyaq porodice, češki proizvođač automobila planira da proširi svoju BEV ponudu na šest modela do 2026. Škoda Auto će uložiti ukupno 5,6 milijardi evra u e-mobilnost do 2027. Sa „Small“ BEV u segmentu malih SUV vozila, „Compact“ sa službenim nazivom Elroq u segmentu kompaktnih SUV vozila, prostrani karavan „Combi“ i SUV sa sedam sedišta „Space“, Škoda će značajno proširiti i diverzifikovati svoj potpuno električni portfolio.

Tokom prelazne faze na e-mobilnost, modeli sa modernim i visoko efikasnim motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i plug-in hibridnim pogonskim sklopovima i dalje će biti oslonac Škoda portfolija modela. Sa novim generacijama modela Superb i Kodiaq, redizajniranim modelima Octavia, Kamiq i Scala, kao i novim BEV modelima, Škoda će uskoro nuditi najraznovrsniji portfolio u svojoj istoriji: kombinujući najbolje iz oba sveta i kupcima na različitim tržištima nuditi prava Škoda vozila za sve ukuse i zahteve.

Klaus Zellmer

-Sa šest novih potpuno električnih modela u svim segmentima do 2026. godine, Škoda Auto ide još brže prema održivoj, električnoj individualnoj mobilnosti. Zajedno sa našim novim i visoko efikasnim konvencionalnim i hibridnim modelima, nudimo najbolje od oba sveta, zadovoljavajući potrebe postejećih i potencijalnih kupaca širom sveta u ovom vremenu tranzicije - kaže Klaus Zellmer, predsednik uprave Škoda Auto.

Martin Jahn

-Do 2026. naši novi električni modeli na baterije pokrivaće sve segmente vozila koji su relevantni za naše kupce. Kupcima ćemo pružiti sredstva za istraživanje sveta sa stilom - održivo, sigurno i pouzdano s proizvodima koji imaju naš novi Modern Solid dizajn - rekao je Martin Jahn, član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing.

Komentari(0)

sortiraj