Dacia Sandriders - Prvo Dakar testiranje završeno, sledeća stanica Maroko

Tim Dacia Sandriders završio je svoju početnu fazu testiranja u okviru svojih tekućih priprema za Dakar sledećeg januara, krajnji izazov u motosportu sa kojim će se prvi put suočiti

    foto: DACIA
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Nakon provere sistema na poligonu Millbrook u Velikoj Britaniji, Dacia Sandriders je provela četiri dana u kompleksu za testiranje Sveet Lamb u Velsu, Velika Britanija, od 6. do 9. maja. Tim se zatim uputio u Šato de Lastur, Francuska, na još četiri dana intenzivnog testiranja (27-31. maja), gde su tri posade imale priliku da testiraju Sandrider, opremljen BF Goodrich gumama, na kamenitom i zahtevnom terenu.

Kristina Gutijerez je bila za volanom Sandridera dva dana u Velsu pre nego što je Sebastijen Leb, devetostruki svetski šampion u reliju, preuzeo dužnost testiranja i razvoja. Višestruki pobednik Dakara Naser Al Atija prvi je okusio snagu Sandridera u Chateau de Lastours tokom dva dana. Sebastijen se vratio u kokpit na dan i po, dok je Kristina pozvana na poslednje popodne trčanja.

Direktorka tima Dacia Sandriders, Tiphanie Isnard, potvrdila je da je početna faza testiranja premašila očekivanja sa vrlo malo problema sa kojima su se suočili Al-Attiiah, Gutierrez i Loeb i stručni inženjeri i tehničari organizacije. Sada je u toku opsežan rad uoči prvog sveobuhvatnog testa u Maroku od 28. juna do 5. jula. Tada će Sandrider proći kroz svoj korak na terenu sličnom onome na koji će se naići tokom Dakara, prve runde FIA sveta Reli-Rajd šampionat u Saudijskoj Arabiji od 3. do 17. januara 2025.

Nasser Al-Atija (Katar), vozač, Dacia Sandriders

-Test u Chateau de Lastours je bio prvi put da sam skočio u Dacia Sandrider. Smatrao sam da je lako voziti, brzo i snažno. Prvog dana smo prešli 270 kilometara i drugog dana isto. Nije bilo problema i mnogo smo uživali. Na dobrom smo putu za sledeće testove i jedva čekam da stignem u Maroko.

Cristina Gutierrez (Španija), vozač, Dacia sandriders

-Neverovatno je što sam imao priliku da vidim Dacia Sandrider u akciji i pređem svoje prve kilometre u automobilu. Osećam se veoma udobno u autu, prilagođavam se novom tipu automobila i novoj kategoriji za mene. Pred nama je još mnogo važnih test dana, ali generalno smo prezadovoljni radom tima. Ne možemo tražiti više. Opšti je osećaj biti veoma ponosan na performanse automobila na ovim prvim testovima.

Sebastijan Leb (Francuska), vozač, Dacia Sandriders

-Testiranje je prošlo veoma dobro. Bio sam jedan dan u Velikoj Britaniji i dva dana u Francuskoj. Radili smo na vešanju i diferencijalu da bismo našli dobar balans sa automobilom i bio sam zaista zadovoljan kako je to funkcionisalo. Motor je dobro radio od početka i nismo imali nikakvih problema sa automobilom. Na osnovu iskustva sa potpuno novim automobilom, izgleda zaista dobro i radujem se nastavku testiranja u Maroku.

Filip Dunabin, tehnički director, Dacia Sandriders

-Završili smo seriju početnih testova pre nego što krenemo na naš prvi test u stvarnom okruženju relija u Maroku. Do sada je sve išlo zapanjujuće glatko bez ozbiljnijih problema. Uspeli smo da potpišemo sve osnovne stvari u pogledu motora, uradili smo dosta više posla nego što smo očekivali da uradimo na podešavanju vešanja, a podešavanja menjača su revidirana u smislu diferencijala. Suspenzija je bila veoma dobra ne samo tokom testa na Sveet Lamb-u, već i na testu u Chateau de Lastours. Sada imamo puno posla da očistimo mnogo detalja kako bismo automobil doveli u stanje koje je spremno za reli. Uspeli smo da istaknemo jedan ili dva problema u vezi sa instalacijom posade u automobilu za koje želimo da napravimo neka poboljšanja i oni bi takođe trebalo da budu na mestu pre nego što uradimo testove u Maroku. Sve izgleda zaista pozitivno, samo nekoliko vrlo sitnih stvari na kojima smo uspeli da poradimo prilično brzo. Sada svi rade uporno pripremajući sve za Maroko i veoma se radujemo što ćemo tamo nastaviti naše pripreme za Dakar.

Komentari(0)

sortiraj